SLOWFEEDER VOOR PAARDEN

De slowfeeder van Bedaf Stallenbouw  is voornamelijk bedoeld om de paarden langer over hun ruwvoer te laten doen. Paarden in de natuur zijn gewend om vele kauwbewegingen te maken en eigenlijk de hele dag door kleine beetjes voer tot zich te nemen.  Dit heeft een positieve invloed op het maag-darmstelsel. De relatief kleine maag van het paard produceert veel maagzuur.  Indien een paard niet eet produceert het geen speeksel. Het paard lang laten vasten kan dus maagzweren veroorzaken. Met name ruwvoer kauwen bevordert de speeksel aanmaak en mede hierdoor  kan het maagzuur geneutraliseerd worden.

Voeren van hooi op het zand kan tevens zandkoliek opleveren doordat de paarden teveel zand naar binnenwerken tezamen met de hooisprietjes. Dit zand stapelt zich op in de darmen wat grote problemen kan opleveren voor de algemene gezondheid van het paard.

Onze slowfeeder is zo gemaakt dat het paard een natuurlijke hoofd/halshouding heeft om uit de slowfeeder te kunnen eten.Het hooirek voor de slowfeeder is veilig afgewerkt middels een ronde buis. 

De slowfeeder is uitermate goed te gebruiken in bijvoorbeeld een paddock. Een paddock kun je steeds vergroten middels wandelpaden om onbelaste beweging te stimuleren en de paarden voldoende afleiding te bezorgen gedurende de dag.  Voor het inrichten van een paddock hebben wij ook de wel bekende prikpaaltjes zowel van plastic als gegalvaniseerd en schrikdraad om een route uit te zetten. 

Maasafstand  7.5 cm bij 7,5 cm. 

Gezien een slowfeederrek anders werkt dan een hooinet werken wij alleen met maas 7,5. Er wordt vaak wisselend  (qua structuur) ruwvoer gevoerd en dit kan met een kleinere maas problemen geven waardoor de paarden het ruwvoer niet meer soepel door de maas heen kunnen krijgen, dit is uiteraard niet de bedoeling. 

Het blijft zaak ongeacht welk hooisysteem of hooinet u ook gebruikt om regelmatig het gebit te controleren van uw paard. Sommige paarden hebben een afwijkend gebit of eetgedrag waardoor voeren middels een hooinet of slowfeederrek niet aan te raden is. 

HOOIVOERBAK IN DE BOX

Wij hebben inmiddels ook een oplossing om hooi op een veilige wijze in de box te kunnen voeren zonder dat de paarden alles vertrappen. De hoogte van de planken kunnen wij op maat maken zodat we voor de pony's een lagere versie hebben dan voor de grote paarden.  Het voordeel is ook dat ze het hooi niet meer door bijvoorbeeld strokorrels of vlas kunnen trappen wat bij grote inname van het vervuilde hooi tot verstoppingskoliek zou kunnen leiden. We produceren hier geen rek voor, gezien het in de hoek van de stal zit wat problemen op kan leveren qua bevestiging. 

Informeer eens naar de mogelijkheden!

 

slowfeederrekhoekvoerbak voor hooi zonder rek
maas 7.5
inhoud hooibak voor in de stal
hooibak in de stal
hooibak in de stal
hooibak in de stal
slowfeeder rek + bak
Graag samenwerken voor je volgend project ?

BEDAF Stallenbouw BV

Openingstijden

 • maandag - vrijdag: 8.00u - 12.30u en 13.00u - 17.00u
  zaterdag: 8.00u - 12.00u
  zondag - feestdagen: gesloten
  andere tijden op afspraak
 • gedurende kerstverlof gesloten van 18-12-2020 pm tm 3-1-2021
 • KvK Breda : 20125577
  BTW nr : NL815852149 B01
 • Rabobank NL : NL19RABO 0160581370 (BIC: RABONL2U)
  Crelan Belgiƫ: BE37 8600 1093 6528 (BIC: NICABEBB)